Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Zonder echt goed te spelen hebben de mannen van Lokomotief zaterdag de ongeslagen status in  de Promotiedivisie behouden. In de Van Zweedenhal werd De Groene Uilen op een ruime 92-58 nederlaag getrakteerd. De vrouwen van Loko wachten na vijf wedstrijden nog altijd op de eerste zege. Zaterdag was datzelfde Groene Uilen nipt te sterk voor de Rijswijkse basketbalsters; 48-47.

Weer lukte het dit weekeinde net niet voor de vrouwen van Lokomotief Rijswijk in de Promotiedivisie. In Groningen waren de roodwitten zaterdagavond, niet voor het eerste dit prille seizoen, dichtbij een zege, maar stonden uiteindelijk met lege handen. Werd er vorige week met twee punten verschil verloren van Almonte, zaterdag ging de kampioen van vorig jaar zelfs met maar 1 punt verschil onderuit bij De Groene Uilen; 48-47.

Heren 1

De Groene Uilen was voor de Rijswijkse mannen vooraf een geduchte tegenstander. Niet voor niets heeft die Groningse ploeg de afgelopen jaren steeds de Final Four gehaald. Zaterdag was het klassenverschil tussen Lokomotief en de gasten uit het hoge noorden echter zeer groot. Zonder de geblesseerde Laurens Yperlaan begonnen de Rijswijkers nog matig aan het duel en Loko keek na het eerste kwart ook tegen een verrassende 17-19 achterstand aan. In het tweede kwart werd deze, mede door een run van 12-0, ruim weggepoets; 42-29. Na rust kwam de Rijswijkse zege nimmer in gevaar en in het laatste kwart liep de ploeg van Pieter Mourik zelfs uit naar 92-58. De Rijswijkers gaan in de Promotiedivisie ongeslagen aan de leiding. Volgende week staat de derby bij het Voorburgse CobraNova op het programma.

Topscorers Loko: Lars Jansen (22 punten), Rens Butter (17), Jan Driessen (15).