Woensdagavond startte er op het Stadhuis Rijswijk, na de inleiding van Ronald van der Meij, een panelgesprek samen met de zaal over de toekomst en een aantal andere ontwikkelingen.

De gemeente kwam met een make-over plan voor het Bogaardplein dat twee miljoen euro zou moeten kosten. Het winkelcentrum moet groen en duurzaam worden met groen en ook zonnepanelen op de daken. Er wordt ook ingezet op horeca die zowel overdag als ’s avonds open zijn. Een idee voor een Waterplein met fonteinen en speelplekken voor de jeugd was de winnende ingeving voor het Bogaardplein.

De Generaal
Door de ombouw van het voormalig belastingkantoor tot woontoren ‘De Generaal’ met 200 appartementen wordt verwacht dat er meer levendigheid in het gebied in en rond De Bogaard zal plaats gaan vinden.

Bioscoop
Het deel dat momenteel voor de minste activiteit in de Bogaard zorgt is de Terp. Sinds het verdwijnen van Vroom & Dreesman is de ‘loop’ daar helemaal weg. Wethouder René van Hemert hoopt dat er een partij op zal staan die hier een bioscoop zal gaan vestigen.

Watertuin
Over een jaar opent het concept de Watertuin in de Bogaard. Het wordt een plek waar een restaurant zich zal gaan vestigen, maar het wordt voor fun en plezier. Er is ook ruimte voor een grote kinderspeelplaats en vijf bowlingbanen.

Foto’s: Wim Mecksenaar

Tijdens de bijeenkomst van woensdagavond was er ruimte ingebouwd voor vragen. Vele vragen op diverse gebieden werden hierbij op het panel afgevuurd.

Daarna kon er deelgenomen worden aan twee gespreksgroepen:

  • Inspiratie voor herinrichting: ‘Het Bogaardplein als het perfecte plein!’;
  • Inspiratie voor het (opnieuw) op de kaart zetten van het gebied rondom ‘In de Bogaard’

Op deze avond is er in ieder geval een vervolg gemaakt op de verdere ontwikkeling van ‘In de Bogaard en omgeving’. Aangenaam winkelen, wonen, werken en verblijven staan hierbij centraal. Samen met alle betrokkenen bouwen aan een mooie toekomst. Afgesproken werd dat er in 2017 een vervolggesprek zou volgen.