Lokomotief zet middenmoter al in eerste kwart opzij

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De basketballers van Lokomotief hadden vrijdagavond maar één kwart nodig om de zege in en tegen Racing Beverwijk veilig te stellen. De vijftien punten voorsprong die de Rijswijkse koploper van de Promotiedivisie daarin nam, werd vervolgens eenvoudig uitgebouwd tot een 62-96 overwinning.

Lokomotief kende in Noord-Holland een uitstekende start. Dankzij 9 punten op rij van Luke Essenstam nam het direct een 2-11 voorsprong. De roodwitten zetten de thuisploeg flink onder druk en daar was de Beverwijkse ploeg niet tegen bestand. Aan het einde van het eerste kwart had Loko al een voorsprong van 15 punten opgebouwd: 18-33. Daarmee was het gat geslagen. In het tweede bedrijf ging het tempo bij de Rijswijkse ploeg omlaag, maar werd de voorsprong eenvoudig verdedigd; ruststand 31-51.

Niveauverschil

Na rust werd het niveauverschil tussen beide ploegen weer duidelijk zichtbaar. Lokomotief schroefde het tempo weer op en creëerde daarmee veel open schoten. Het derde kwart werd afgesloten met een hele verre driepunter van Willem van der Togt, waarmee het 43-77 werd. Het slotbedrijf had schriftelijk afgedaan kunnen worden. Beverwijk kon niet meer en voor Loko hoefde het niet meer. Uiteindelijk won de formatie van Pieter Mourik met 62-96 en blijft daarmee de ongeslagen koploper van de Promotiedivisie.

Vrouwen

Minder goed vergaat het de dames van Lokomotief dit seizoen. Na 9 wedstrijden is de ploeg met twee punten de hekkensluiter van de Promotiedivisie. Zaterdag verloren de Rijswijkse vrouwen met 86-48 bij koploper EBV Baros.

Bron: Lokomotief Rijswijk