In de openingsronde van de promotiedivisie hebben de basketbalsters van Lokomotief met 82-63 gewonnen van Utrecht Cangeroes. In de Rijswijkse Van Zweedenzaal kregen verschillende jonge speelsters de kans om speelminuten te maken in het team van coach Cobbe van der Vuurst.

In het begin van de wedstrijd kwam de thuisploeg snel op een 11-5 voorsprong voor door eenvoudig spel en goede passing. Door wat miscommunicatie tussen de coach en de spelers hierdoor ontstond onhandig balverlies wat zich vertaalde in een 14-13 aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart ging Loko iets slimmer en met meer intensiteit verdedigen en bleef het efficiënt aanvallen en steeds zoeken naar een goede 1 op 1 of een open ‘man’. Nikky Rademaker en Roos Gilden deden het verdedigend goed. Hier legden de Rijswijkse basketbalsters de basis voor een gedegen overwinning. De rust werd ingegaan met een ruime 40-23 voorsprong.

Na de rust begon Lokomotief weer geconcentreerd weer aan het duel. Kirsten Siera schoot een aantal lekkere 3-punters en steeds op een moment dat Cangeroes aanzette. Gillian Scholten en Pleun Rietbroek deden zowel verdedigend als aanvallend meer dan hun werk. Na het derde kwart was de race al lang gelopen door een duidelijke voorsprong van 62 – 36. In het laatste kwart scoorden de Utrechtse opponent regelmatig maar de achterstand was te groot voor succes. Coach Van der Voorsts: “De jongere meiden van U20 hebben deze wedstrijd allemaal minuten gemaakt. Ze moeten nog wennen aan dit niveau. Er is nog veel te doen, maar deze hebben we binnen.”