De basketbalsters van Lokomotief hebben in de Rijswijkse Van Zweedenhal met 66-63 gewonnen van Landslake Lions. Door deze winst blijven de Rijswijksen meespelen in de top van de promotiedivisie.

Met de wetenschap dat Lokomotief in het uitduel geen kans had, werd er met coach Cobbe van der Vuurst afgesproken om het baltempo hoog te houden en verdedigend wat tactische aanpassingen toe te passen. Beide teams hadden moeite met scoren, maar de thuisploeg was net iets gelukkiger met het afronden. De Loko ladies wisten dat de opponent met Lies van Straaten (drie 3-punters eerste helft) en Molly McDowell (jaren achter elkaar beste speler van Nederland) goede spelers waren die een wedstrijd kunnen omdraaien. Desondanks ging Lokomotief met een voorsprong van 38-27 rusten.

Rietbroek
Na de rust was hetzelfde spelbeeld te zien. Er werd door beide partijen hard gewerkt. Met nog 1 minuut op de klok was het 62-55 in het voordeel van de Rijswijksen. Normaal gesproken is de wedstrijd gespeeld. Cobbe van der Vuurst:”Maar wat er gebeurde weet ik niet maar we bleven niet het zelfde doen als de 39 minuten daarvoor. Verkeerde mensen namen de bal in. Dit resulteerde in twee maal balverlies waar twee 3-punters uit voort kwam.” Gelukkig voor de thuisploeg gooide Pleun Rietbroek haar vrije worpen raak waardoor Lokomotief op 66-61 kwam en de laatste score van de gasten geen invloed had op de punten die Rijswijk bleven: 66-63.

Coach Cobbe van der Voorst: “We hebben hard gewerkt. Het spel was redelijk, bij vlagen zelfs goed. Maar we moeten beter onze open kansen gaan benutten willen we blijven meedoen voor de Final Four-plaatsen.”