De Lokomotief basketbalsters hebben zondag in de Van Zweedenzaal met 70-92 verloren van laagvlieger EBV Baros. Lokomotief, dat zich in de promotiedivisie wil plaatsen voor de Final Four, zakken naar de vierde plaats.

De Rijswijkse basketbalsters lieten het vooral in het eerste kwart liggen. Maar ook de tegenstander uit Rotterdam was daar debet aan. De Rotterdamsen schoten met scherp waardoor de tussenstand van 16-38 direct een beslissend gat betekende om nog aanspraak te maken op de winst. Desondanks kwam Lokomotief in het tweede kwart goed terug, terwijl Baros wat wegzakte. De Rijswijkse vrouwen stonden met rust acht punten achter.

Balverlies
Na rust leek het er op dat de Loko ladies nog even gingen aanzetten voor een inhaalrace. Door te veel balverlies bleef het herstel beperkt tot een korte opleving. De Rotterdamse tegenstander won uiteindelijk verdiend met grote cijfers: 70-92.

Coach Cobbe van der Vuurst:”Uiteindelijk verliezen we terecht van Baros. We spelden niet slecht. 70 Punten is aanvallend niet verkeerd, maar 92 tegen is gewoon te veel.”