De basketbalsters van Lokomotief hebben zondagmiddag in Berlicum met 54-86 gewonnen bij het gepromoveerde Springfield. De opponent had eerder in de competitie al tweemaal gewonnen en bleek een geduchte tegenstander.

Na de verloren wedstrijd afgelopen week tegen Loon Lions wist Lokomotief dat er voornamelijk verdedigend veel winst viel te behalen. Dat hebben ze dan ook goed gedaan. Het was een fysiek zware wedstrijd met hele mooie aanvallen van de kant van de Rijswijkers. Verdedigend zat het goed dicht. Dat bleek wel uit de slechts 24 punten tegen in 3 kwarten. Het laatste kwart was niet om aan te zien van beide partijen. Er werd veel gefloten en we stonden dan ook regelmatig op de vrijeworp-lijn.

Slim
Coach Cobbe van der Vuurst: “We bleven slim spelen en hebben dan ook vrij gemakkelijk gewonnen. De weg omhoog lijkt weer te zijn gevonden.” Speelster Kirsten Siera was ook blij met de uitslag: “Een harde wedstrijd. In het derde kwart hebben we een beslissend gat geslagen.” Lokomotief staat met 4 punten uit 3 duels op een derde positie in de promotiedivisie.

Bron: www.haagsetopsport.nl