Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Regerend kampioen en tevens huidig koploper Lokomotief won zaterdag ook de zesde wedstrijd in de Promotiedivisie en blijven daarmee zonder puntverlies. De Rijswijkse basketballers waren in een streekderby met 62-82 te sterk voor het Voorburgse CobraNova.

In sporthal Forum Kwadraat kwam CobraNova het best uit de startblokken en nam een 10-3 voorsprong. Onder aanvoering van Rens Butter kwamen de Rijswijkse gasten met een 0-11 run ijzersterk terug en namen de leiding over. Het eerste kwart werd uiteindelijk afgesloten met 11-19 in het voordeel van Loko. In het tweede kwart miste de ploeg van coach Pieter Mourik veel open schoten en scoorde moeizaam. Dit resulteerde in een 26-29 ruststand, waarbij de wedstrijd dus nog volledig open lag.

Na rust speelde Lokomotief aanvallend een stuk beter en had het verdedigend de zaken goed voor elkaar. Vooral in de rebound waren de Rijswijkers de gastheren de baas. Aan het eind van kwart drie was het gaatje weer opgelopen naar 9 punten; 45-54. In het slotbedrijf kwam de zege niet meer in gevaar. Uiteindelijk liep de score nog fors op tot de eindstand van 62-82. Topscorers aan Rijswijkse zijde waren Rens Butter  met 24 punten en Lars Jansen met 18.