De basketballers van Lokomotief Rijswijk hebben in de eerste bekerronde met 51-96 gewonnen van Arnhem Eagles. In de volgende bekerwedstrijd spelen de Rijswijkers tegen de koploper van de promotiedivisie Grasshoppers.

Tegenstander in het eerste bekerduel van deze competitie is Arnhem Eagles dat het seizoen redelijk goed is gestart in de eerste divisie A. In het eerste kwart is Lokomotief nog niet helemaal bij de les. Verdedigend wordt er te veel weggegeven en ook de zonepress loopt niet zoals gewenst. De thuisploeg kan hierdoor maar liefst 20 punten scoren in het eerste kwart. Aanvallend trekken vooral Jeroen Overdevest en Luke Essenstam de kar. Eindstand eerste kwart: 20-25.

Verdediging
Aan het begin van het tweede kwart staat de verdediging van de bezoekers een stuk beter en plaatst de ploeg een 0-12 run (20-37). Arnhem scoort in dit kwart slechts 11 punten waarvan 9 uit driepunters van Blackmon. Kevin Joukes scoort een aantal keren uit goed uitgespeelde aanvallen en ook center Branko Olij wordt regelmatig gevonden als eindstation in de fastbreak. Ruststand 31-53.

Slordig
In het derde kwart weet Lokomotief de Eagles nog steeds goed onder druk te houden en geeft het weinig scores weg. Aanvallend speelt de ploeg wel wat slordig en laat het te veel eenvoudige kansen onbenut. Het kwart wordt afgesloten met een prachtige driepunter van Kevin Joukes: 43-73.

Vesting
In het laatste kwart lijkt de pijp bij de thuisploeg leeg. Lokomotief verzilvert nog steeds lang niet alle geboden kansen, maar de verdediging blijkt een haast onneembare vesting voor de thuisploeg. Eindstand 51-96.

In de volgende ronde speelt Lokomotief in de eigen van Zweedenzaal tegen de koploper van de promotiedivisie Grasshoppers. Datum en tijdstip zijn nog niet bekend.

Topscorers: Luke Essenstam 18, Jeroen Overdevest 11, Kevin Joukes 11, Lennart Overdevest 10, Laurens Yperlaan 10

Foto: Haagsetopsport.nl/Wendy Boon