Rijswijks Dagblad | RB: "Restaurants open als ze aan coronamaatregelen houden'
mainImage

RB: "Restaurants open als ze aan coronamaatregelen houden'

De nieuwste attractie van Jumpsquare. Kinderen mogen springen, consumptie nuttigen niet.
24 oktober 2020, 15:36 uur
Lokaal

Sinds afgelopen woensdagavond moeten alle cafés en restaurants in Rijswijk dicht blijven, voor in ieder geval vier weken. In het voorjaar, toen het coronavirus net was uitgebroken, was dat ook al het geval. Een ramp voor horecaondernemers, aldsu Marc Weterings, de fractievoorzitter van Rijswijks Belang. 
"De eerste financiële klap zijn ze nog niet eens te boven, deze tweede zal mogelijk tot faillissementen kunnen leiden. In het kader van artikel 44 heeft de fractie van Rijswijks-Belang de volgende vragen:
1: Bent u het met de fractie van Rijswijks-Belang eens dat restaurants open zouden mogen gaan als ze zich aan de Coronamaatregelen houden?
2: Nu is er door een groot aantal ondernemers een kort geding is aangespannen tegen de sluiting, begrijpt u de ondernemers?
3: Het RIVM Outbreak Managment Team ( OMT) is van mening dat restaurants open kunnen blijven als een gezondheidscheck wordt uitgevoerd en gasten 1,5 meter afstand kunnen houden, wat vind u daarvan?
4: Bent u bereid om als eerste gemeente in Nederland het advies van het OMT op te volgen en per direct de sluiting op te heffen voor restaurants in Rijswijk?
5: Indoor speelgelegenheden zoals Monkey Town Rijswijk en Jumpsquare Rijswijk zijn open, allen mogen kinderen niks nuttigen binnen, met het gevolg dat ze buiten staan met hun kinderbox met kipnuggets en frietjes. Vind u dat niet raar?
5b: Deelt u onze mening dat kinderen onder de 12 dit gewoon binnen zouden moeten kunnen nuttigen ?