Gemeente Rijswijk komt thuis in 'Huis van de Stad'

17 November 2023, 10:34 uur
Lokaal
mainImage
Een drukte van belang. (Foto gemeente Rijswijk).

Op donderdag was het dan eindelijk zover: de officiële opening van het Huis van de stad Rijswijk. Daarmee keert de gemeente Rijswijk na precies 20 jaar terug in het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan.

Feestelijke opening
Naast de officiële openingshandeling bestond de middag onder andere uit een gesprekspanel en een receptie op het Burgerplein. De opening werd feestelijk omlijst door een muzikale voorstelling van Trias, centrum van de Kunsten. De voorstelling gaf een voorproefje van de potentie die het gebouw en de huisgenoten in zich hebben. De opening vond plaats in het Atrium, de centrale plek in het gebouw.

Samenwonen met belangrijke maatschappelijke partners
De verhuizing naar het Huis van de stad Rijswijk betekent ook dat de gemeente gaat samenwonen met de Bibliotheek aan de Vliet, Welzijn Rijswijk en Trias, Centrum voor de Kunsten. Zij hebben het afgelopen jaar al intrek genomen in het gebouw. De huisgenoten zorgen met elkaar voor een bruisend gebouw, een plek waar iedere inwoner zich thuis kan voelen.

Gemeente Rijswijk vanaf nu in Huis van de stad Rijswijk
Na de opening van de Publieksbalies afgelopen dinsdag 7 november zal de gemeente Rijswijk per maandag 20 november definitief overgaan naar het Huis van de stad Rijswijk. De locatie Hoogvoorde aan het Bogaardplein wordt op die dag definitief achtergelaten. Het Huis van de stad Rijswijk is geopend van maandag tot en met zaterdag.