De griffie van de gemeente Rijswijk organiseert op vrijdagavond 16 maart vanaf 19.30 uur samen met gespreksleider en journalist Bart Bakker hét lijsttrekkersdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het evenement wordt gehouden in het restaurant van tennispark Welgelegen aan de Laan te Blotinghe 1 in Rijswijk waar ruim honderd gasten het politieke strijdtoneel van de lijstrekkers kunnen bijwonen.

,,Het belooft een mooi politiek spektakel te worden’’, blikt Bart Bakker vooruit. ,,Zo vlak voor de verkiezingen van woensdag 21 maart krijgen alle lijsttrekkers ruim de gelegenheid om op een aantal thema’s te reageren. Een cameraploeg zal opnamens maken die kort na het debat worden gepublicieerd, zodat iedereen in Rijswijk op zijn gemak een mening kan bepalen voor de komende verkiezingen. Het doel van dit debat is om zoveel mensen naar de stembus te krijgen. De gemeente hecht er grote waarde aan dat er sprake zal zijn van een grote opkomst’’.

,,We zijn inmiddels druk met de voorbereidingen bezig’’, zegt parkeigenaar Alex Luneman van tennispark Welgelegen. ,,We vinden het uiteraard een eer dat het lijsttrekkersdebat bij ons wordt gehouden en zullen er voor zorgen dat het de gasten aan niets zal ontbreken. Onze fraaie accommodatie is hier dan ook op berekend’’.

Het is mogelijk om het lijsttrekkersdebat bij te wonen. In verband met de organisatie dient men vooraf een mail te sturen naar [email protected], waarna een plaats in de zaal wordt bevestigd en gereserveerd.

Foto PR. Bart Bakker