D66 Rijswijk heeft de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 bekend gemaakt. De ruim 100 leden van D66 in Rijswijk bepalen op democratische wijze de uiteindelijke kandidatenlijst met ‘e-voting’.

Er hebben zich in totaal 20 kandidaten voor de lijst gemeld. Volgens de lokale politieke vereniging van D66 in Rijswijk: “twintig betrokken D66-ers die zich voor de Rijswijkse samenleving willen inzetten”.

In de top van de advieslijst staan naast het huidige raadslid Martine Koopman vier nieuwe gezichten: Boris Gooskens (organisatieadviseur voor gemeenten), William Jansen (MBO-docent in Leiden en zanger), Rens Veerman (projectleider Sport gemeente Capelle ad IJssel), Elze Woudstra (Programmamanager bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken). Eerder is de huidige Rijswijkse D66 fractievoorzitter Constantijn Dolmans al verkozen als lijsttrekker. Wethouder Nicole Dierdorp ondersteunt de partij als lijstduwer.

Het volledige stemadvies van de D66 lijstadviescommissie kunt u hier vinden.

https://rijswijk.d66.nl/content/uploads/sites/123/2017/10/D66-Rijswijk-Kandidatenboek-GR18-v3.pdf

De uiteindelijke kandidatenlijst van D66 Rijswijk wordt eind november bekend gemaakt na de interne verkiezingen door de leden van de lokale D66 vereniging. Op 19 oktober is er in de Compagnie aan de Geestbrugkade 32 een avond gepland waarbij leden en belangstellenden kunnen kennis maken met de kandidaat raadsleden. Interesse? Meld je aan bij [email protected].

“Met de kandidaat raadsleden en betrokken D66-ers werken we momenteel gezamenlijk ons verkiezingsprogramma uit. Het programma zal de waarden van D66 naar de Rijswijkse politieke praktijk vertalen: vertrouwen op de eigen kracht van mensen, streven naar duurzaamheid, prestaties belonen en welvaart delen, grondrechten verdedigen en over de eigen grenzen heen kijken met een open en vrijzinnige houding.” aldus het bestuur van de lokale D66 afdeling.