Dinsdagmiddag 14 november heeft de Dienst Regionale Recherche van de eenheid Den Haag, in het water van het recreatiegebied Alkmaarder– en Uitgeestermeer nabij de Kogerpolderbrug bij Starnmeer het levenloze lichaam aangetroffen van de vermiste Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana. Naar de vrouw is ook in de Vliet en bij de Handelskade in Rijswijk gezocht.

De politie heeft sinds 28 augustus van dit jaar uitgebreid onderzoek naar de vermissing van de 48-jarige Portugese Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana uit Den Haag en is een Team Grootschalige Opsporing gestart. Op woensdag 11 oktober is in dit onderzoek al een 43-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van moord c.q. doodslag, deze verdachte zit nog steeds vast. De recherche heeft aanwijzingen dat deze 43-jarige verdachte, partner van de vermiste vrouw, betrokken is bij haar verdwijning.

Onderzoek op water
Het onderzoeksteam heeft al eerder gezocht in het water en deed dat in het water langs de Neherkade (Laakhaven) in Den Haag en in de Handelskade en de Vliet in Rijswijk. Ook op dinsdag 14 november heeft er een zoeking in het water van het Alkmaarder- en Uitgeestermeer plaatsgevonden, in samenwerking met het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ). Door uitgebreid recherchewerk de afgelopen weken is de locatie waar dinsdag werd gezocht in beeld gekomen.

Sectie
De politie verricht sectie op het lichaam. Daaruit zal ook de mogelijke doodsoorzaak moeten blijken. De politie is bezig om op basis van sporen en getuigen de ware toedracht van haar overlijden te achterhalen. De politie is nog steeds opzoek naar getuigen. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844, maar het is ook mogelijk via het tipformulier op de website van de politie.

Bron: Politie.nl