Rijswijk Wonen laat weten dat er uit naam van hen een e-mail verzonden wordt waarin u gevraagd wordt een kopie of foto van een identiteitsbewijs te sturen.

“Deze zogenaamde ‘phishing-mail’ is niet van ons afkomstig, maar van cybercriminelen. Criminelen kunnen gemakkelijk misbruik maken van zo’n kopie en uw identiteit. Stuur dan ook vooral geen kopie naar ons op, of naar de afzender. Op dit moment is nog niet bekend op welke wijze en hoeveel e-mailadressen in verkeerde handen gekomen zijn. Wij vragen u nooit op ons initiatief om het toesturen van documenten als identiteitspapieren, bank- of inloggegevens. Dit doen wij alleen als u zelf verzoekt om huuropzegging, woningruil of als u een woningzoekende bent”, aldus de Rijswijkse woningcorporatie

Hoe herkent u phishing-mail?
1. Controleer altijd het e-mailadres van de afzender. U doet dat door bovenaan de e-mail op de naam van de afzender te klikken. Alleen als het emailadres eindigt op @rijswijkwonen.nl is de e-mail van ons afkomstig.
2. Phishing-mails vragen vaak om uw persoonsgegevens ‘te controleren’, ‘bij te werken’ of ‘aan te vullen’. U moet dan op een link klikken om dit te doen of u wordt gevraagd documenten op te sturen. Doe dit nooit zomaar en bel ons bij twijfel op.
3. Een link in een phishing-mail kan ervoor zorgen dat er schadelijke software op uw computer wordt geïnstalleerd of dat u naar een valse website wordt geleid. Klik dus nooit zomaar op de links in een e-mail die u niet vertrouwt.
4. Ook bijlages kunnen schadelijke software bevatten. Open dus nooit zomaar een bijlage van een e-mail die u niet vertrouwt.
5. Een zip-bestand is altijd verdacht, omdat bijvoorbeeld facturen en aanmaningen nooit op deze manier worden verstuurd.

Wilt u phishing-mail aan ons melden?
Vermoedt u dat u een phishing-mail uit naam van Rijswijk Wonen heeft ontvangen? Dan stellen wij het op prijs als u deze aan ons door wil mailen via [email protected], zodat wij hier onderzoek naar kunnen doen.
Rijswijk Wonen hanteert strenge richtlijnen voor de beveiliging van persoonsgegevens. Ook onze leveranciers moeten aan strenge eisen voldoen. Wij bieden onze excuses aan voor mogelijke overlast.