Leo Fasani en zijn dochters moeten met hun populaire pizzeria Casanova vertrekken vanaf de huidige locatie achter de Rijswijkse Schouwburg naast de tennisvereniging Te Werve. Dat heeft de rechter donderdag beslist.

De kwestie hield de gemoederen aardig bezig in Rijswijk maar ook ver daarbuiten. Het haalde zelfs de landelijke televisie. Veel artiesten, zoals ook Youp van ’t Hek, die ’s avonds in de Rijswijkse Schouwburg optreden aten vaak nog even een gewaardeerde Italiaanse hap bij Leo Fasani. Dat kan binnenkort dus niet meer.

De pizzeria moet plaats maken voor groen dat onderdeel gaat uitmaken van deze ‘groene’ zone nabij de villa’s aan de Park de Wervelaan. Dat was vier jaar geleden al overeengekomen tussen advocaten van de gemeente Rijswijk en Leo Fasani. Deze beloofde toen op 31 december 2017 het pand te hebben verlaten.

De dochter van Leo Fasani liet de rechtbank weten dat haar vader zich in 2013 onder druk gezet voelde om de afspraak te tekenen. Als hij dat niet zou hebben gedaan dan had hij volgens Fasani een boete van €60,000 hebben moeten betalen.

Het zal veel Rijswijkers aan het hart gaan dat Fasani die al ruim veertig bij de locate bij De Put zit nu zal moeten vertrekken. Het is niet bekend of de eigenaar nog verdere stappen onderneemt.