Voor de Kerstperiode weten we dat het Leger des Heils collecteert en dat het geld goed terechtkomt. De Heilsoldaten zijn dan vooral te vinden in winkelcentrum In de Bogaard en winkelcentrum Oud Rijswijk, maar eigenlijk is het Leger des Heils het hele jaar actief, ook in Rijswijk.

Wat doet het Leger des Heils in Rijswijk?
“Het Leger des Heils heeft in Rijswijk een lunchroom (in het Oude Raadshuis) die van maandag tot en met vrijdag geopend is. Deze lunchroom wordt gerund door medewerkers, cliënten en vrijwilligers van het Leger des Heils. Hier kan iedereen terecht voor een kopje koffie of thee, een soepje, een lekker broodje of een heerlijke dagschotel voor een kleine prijs.
We verzorgen het hele jaar door diverse vieringen/weeksluitingen in tehuizen in Rijswijk -We bezoeken ouderen en zieken in Rijswijk -Er worden kerstpakketten bezorgd bij gezinnen die dat nodig hebben.”

De kersttijd komt er weer aan. Ook in Rijswijk wordt weer gecollecteerd ?
“Er wordt ook gecollecteerd in Rijswijk – Kerstpakketten – Mensen die in Rijswijk wonen worden uitgenodigd om de vieringen (inclusief maaltijd, hapje/drankje) mee te maken bij het kerkgenootschap.”

Organiseren jullie ook kerstvieringen in Rijswijk?
“Nee, maar wel in Den Haag (Ambachtsgaarde / zit op de scheidingslijn Rijswijk / Den Haag). Wel organiseren wij in de lunchroom (Oude Raadhuis)diverse kerstactiviteiten voor alle inwoners van Rijswijk, in samenwerking met cliënten en vrijwilligers. Bijvoorbeeld een kerstbingo op woensdag 14 december van 14.00 tot 17.00 uur. Voor slechts €7, 50 p.p. is iedereen welkom bij een gezellige middag met leuke prijzen. Of een echt kerstbuffet geheel in kerststijl op woensdag 21 december van 17.00 tot 20.00.uur. Voor slechts € 17,50 kan iedereen hier komen smullen van een sfeervol warm & koud buffet, met passie gemaakt door onze cliënten en vrijwilligers.”

Tekst: René Marquard