Woensdag 11 oktober organiseert Haaglanden Beweegt een heerlijke buitenspeelmiddag voor Rijswijkse kinderen van 4-12 jaar. Samen bellen blazen, hinkelen, touwtje springen, elastieken en andere buitenactiviteiten. De middag vindt plaats in het kader van de Rijswijkse Week van de Opvoeding. Van 13.30-15.30 uur zijn alle kinderen welkom op het schoolplein bij Brede School Steenvoorde aan de Van Vlietlaan in Rijswijk. Aanmelden is niet nodig en deelnemen is gratis.

Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook erg gezond. Door buiten te bewegen ontwikkelen kinderen hun motoriek, maken zij vriendjes en vriendinnetjes en leren ze goed omgaan met conflicten. Tijdens de buitenspeelmiddag op 11 oktober ervaren kinderen weer hoeveel plezier je kunt beleven aan buitenspelen.

Competitie Stoepranden
De buitenspeelmiddag is tevens het startsein voor de Rijswijkse competitie stoepranden. Alle scholen in Rijswijk krijgen van Haaglanden Beweegt een set stoepranden, zodat zij kunnen oefenen en getraind deel kunnen nemen aan de competitie. De finale vindt plaats op de Nationale Buitenspeeldag op het Boogaardplein. Nicole Dierdorp, wethouder van Onderwijs, is aanwezig om de competitie stoepranden officieel te openen.