Vandaag vraagt de eigenaar van de zeventig winkels van Kijkshop het faillissement aan en alle medewerkers komen hierdoor op straat te staan. Daaronder ook de vestiging in Rijswijk, waardoor er waarschijnlijk weer een pand in winkelcentrum In de Bogaard leeg komt te staan. En dat terwijl er al zoveel zorgen bestaan over het eens zo populaire winkelgebied.

Er bestaat nog een sprankje hoop dat de Kijkshop verkocht wordt en/of een doorstart kan maken. Dan zouden de winkels misschien tijdelijk opengaan voor de verkoop van de boedel.

Kijkshop was door het veranderende koopgedrag van consumenten al overgestapt op een nieuw onlinewinkelconcept, waarbij in maart de sluiting van twintig winkels werd aangekondigd. Dit was echter niet genoeg om een faillissement te voorkomen.

Naast zorgen om In de Bogaard en de werknemers van Kijkshop Rijswijk bestaat er ook irritatie en frustratie van Rijswijkse consumenten over aankopen die reeds zijn gedaan en betaald maar nog niet zijn afgeleverd. Doordat de website van Kijkshop ‘wegens omstandigheden tijdelijk(?) buiten gebruik’ is en het callcenter niet bereikbaar, kunnen mensen met vragen nergens terecht.