Op zaterdag 17 december kunt u in de bibliotheken in Rijswijk en Voorburg alvast in de kerststemming komen. Twee professionele vertellers dragen dan een bijzonder kerstverhaal voor. Het kerstcadeau van de Bibliotheek voor u.

De vertellers die we hebben uitgenodigd laten in hun verhaal thema’s horen die inspelen op menselijke dilemma’s. Doorzettingsvermogen, naastenliefde, trouw blijven aan jezelf en aan je geliefden. Het zijn thema’s waar iedereen wel mee te maken heeft. Vluchtelingen hebben hier vaak nog heftiger en directer mee te maken.
We nodigen de bezoekers bij de gratis kerstvertellingen uit te doneren aan de regionale afdeling van Vluchtelingenwerk.

In Rijswijk (14.00 – 14.45 uur) verzorgt Winston Scholsberg (foto) een vertelling uit de Surinaamse cultuur. Winston is geboren in Paramaribo, Suriname. Vanaf zijn derde jaar is hij al aan het entertainen. De laatste 15 jaar werd Winston bekend in Nederland als acteur, presentator en meesterverteller.

In Voorburg (14.00 – 14.45 uur) staat een vertelling rondom het Midden-Oosten centraal, verzorgd door Esseline van de Sande. Zij wordt begeleid door de Syrische luitspeler Amer Shanati. Esseline woonde zes jaar in Syrië. Ze werkte er als adviseur voor de VN en als correspondent voor de Telegraaf en VPRO-radio. Esseline is een bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het Midden-Oosten, in het bijzonder voor Syrische vluchtelingen.

De toegang bij de vertellingen is gratis.