D66 Rijswijk heeft via een interne verkiezing de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing in 2018 vastgesteld. De partij die de afgelopen vier jaar deel uitmaakte van het Rijswijkse college vermeldt in een persbericht dat het de ambitie om ook de komende periode die rol te vervullen.

Constantijn Dolmans (foto) is al eerder op democratische wijze als lijsttrekker gekozen. Dit zijn de eerste zes kandidaten voor D66 Rijswijk die worden voorgesteld.

Constantijn Dolmans – de huidige D66 fractievoorzitter, benadert mensen met een open mind, vrijwilliger Bonifatiusparochie en het Rijswijks Jeugdtheater, lange-afstandswandelaar en saxofoonspeler, compliance officer bij MS Amlin, een internationale verzekeraar.

Martine Koopman – sociaal, gedreven, positief, verbindend, meedenkend en resultaat gericht raadslid voor D66, initieerde werkgroep Sociaal Domein in de Rijswijkse raad, hockey en huiskamerrestaurant, zelfstandig ICT4Development consultant.

Elze Woudstra – betrokken, enthousiaste en energieke nieuwe inwoner van Rijswijk, tennis, hockey en Junior Chamber International, passie voor internationale vrede en veiligheid, nu eerst klussen aan het nieuwe huis, programmamanager bij Ministerie Binnenlandse Zaken.

Rens Veerman – bewogen Rijswijker, rent, zwemt en beweegt, via jeugd- en jongerenwerk in Papendrecht bij de politiek betrokken, nu adviseur ‘Welzijn door Sport’ voor de gemeente Capelle ad IJssel.

Boris Gooskens – geboren en getogen Rijswijker, te vinden joggend langs de Vliet, op de zaterdagmarkt in de Herenstraat en bij de velden van RHC, organisatieadviseur in de publieke sector.

William Jansen – met beide benen op de grond, midden in de samenleving, zanger van het (Spaanse) levenslied, passie voor kunst & cultuur, docent Nederlands en burgerschap MBO Rijnland Leiden.

De overige kandidaten zijn: Henri Verbrugh, Gijs Verheij, Marthe Stallenberg, Marnix Koopmans, Harry Kuiper, Pieter Idenburg, Relinde de Beer, Manon van Middelkoop, Auke de Leeuw, Gé Linssen, Patrick Dersjant, Frans van Kasteren en Ewout Dönszelmann. Huidig wethouder van financiën en onderwijs Nicole Dierdorp duwt als 20e kandidaat de lijst.

De voorzitter van D66 Rijswijk Oscar Reiche is erg blij met de lijst: “Ik heb veel vertrouwen in deze mooie mix van ervaren en nieuwe gezichten. We gaan weer een periode van vier jaar in waarin we het verschil kunnen maken voor onze stad. Rijswijk heeft opnieuw een goed en betrouwbaar bestuur nodig om samen een aantal uitdagingen aan te gaan en ik weet zeker dat deze groep daar het voortouw in gaat nemen.”