De kandidatenlijst van Onafhankelijk Rijswijk telt diverse nieuwe namen en verheugend daarbij is dat daar veel jonge Rijswijkers tussen zitten. Twee daarvan stellen zich aan u voor; Romy de Man (22) en Arjan van den Bosch (24).

Romy de Man (22 jaar), op foto geheel rechts
“Ik ben een echte Rijswijkse! Mijn hele leven woon ik al in Oud-Rijswijk en sinds kort zijn mijn vriend en ik de trotse eigenaren van een appartement in de Julianastraat/Kerklaan, boven de Albert Heijn. Ik heb de secretaresse-opleiding gevolgd bij Schoevers en ben daarna als secretaresse aan de slag gegaan bij de TU Delft. Ik werk daar ruim 4 jaar en heb op vele afdelingen gewerkt. Zo nu ook bij Medical Delta, een kennisinstelling die zich richt op zorginnovatie.

De Rijswijkse politiek is toe aan een frisse wind! Ik hoor veel ontevreden geluiden over bijv. het parkeerbeleid, een tekort aan betaalbare starterswoningen (iets waar ik zelf ook tegenaan liep) en hoe de inwoners zich vaak niet gehoord voelen. Ik wilde daar maar al te graag zelf wat aan veranderen, dus toen de vraag kwam of ik kennis wilde maken met Onafhankelijk Rijswijk, twijfelde ik geen moment!

Ik heb een enorm sterke connectie met Rijswijk. Ik woon hier al 22 jaar woon en mijn sociale leven is hier verweven. Ik kom uit een echt horeca-gezin en heb veel vrienden uit die omgeving, wat maakt dat ik van de verschillende kennissen- en vriendenkringen hoor wat er leeft in Rijswijk. Mijn doel is om die informatie te gebruiken, om ervoor te zorgen dat Rijswijk de prachtige stad blijft waar we zo gek op zijn! Ik zal mij in het bijzonder richten op jongeren, cultuur en maatschappij.”

Arjan van den Bosch (24 jaar), op foto tweede van rechts
“Naast mijn werk als Interim Finance Professional, mag ik graag hardlopen, klussen in mijn huis, afspreken met vrienden, gezellig een hapje uiteten en mijzelf verdiepen in de Rijswijkse politiek. Ik woon ruim 3 jaar in het mooie Rijswijk, waar ik onlangs een woning heb gekocht. In de (korte) tijd dat ik hier woon ben ik gaan houden van het vele groen, de leuke horecagelegenheden, de historie, de goede bereikbaarheid in de regio en de mensen om mij heen.

In de afgelopen periode is de wens opgekomen om mijzelf als jonge inwoner, met mijn kennis, ervaring en enthousiasme, in te zetten voor een nog mooier en prettiger Rijswijk. Waarom bij Mijn Onafhankelijk Rijswijk?:
-De kernwaarden van de partij: eerlijk, nuchter en authentiek.
-Deze partij denkt niet in problemen, maar in oplossingen;
-Onafhankelijk Rijswijk kijkt echt naar de maatschappij en benadert vraagstukken zonder het belang van een individu voorop te stellen.

Voor politiek getouwtrek is geen plaats, ik ben graag eerlijk over de consequenties van ideeën. Ik vind dat wij als burgers recht hebben om te weten waar ons geld aan wordt besteed en ik vind het fijn om te weten dat er geen onnodig hoge financiële risico’s genomen worden. De komende jaren zet ik mij graag samen met ons jonge team in, om diverse verbeteringen door te voeren. Wat zou het mooi zijn als Rijswijkse jongeren en ouderen samen werken aan een betere samenleving. De grote lijnen laten bepalen door de gemeenteraad; als burgers samen oplossingen zoeken voor kleine problemen en elkaar helpen waar nodig.

Persoonlijk wil ik mij inzetten voor:
Goede, bereikbare en betaalbare zorg voor ouderen;
Aanpassing van het huidige parkeerbeleid;
Meer en betaalbaar woningaanbod voor jongeren;
Bestrijden van de leegstand in o.a. ‘In de Bogaard’;
Toekomstbestendige ontwikkeling van de Plaspoelpolder;
Een bereikbare stad.”