De meiden van Jambo hockey Tanzania van de Rijswijksche Hockey Club, breien met trots een einde aan hun 3-jarige project. Het doel van het project was de hockeysport voor meisjes in Tanzania populair te maken en zo de kans te creëren voor meisjes zichzelf verder te ontwikkelen via hockey.

225 spelers en speelsters in Tanzania is de kans gegeven om te kunnen hockeyen. Dit zijn 15 teams. Inmiddels is er met Stichting TwendeHockey, een echte hockey competitie in Dar es Salaam opgezet. Zij hebben alle benodigde materialen hiervoor gekregen. Ook zijn er in de afgelopen 3 jaar 790 hockeysticks, 11 keepersets, 742 ballen en 1696 verschillende hockey items (bitjes shirts, scheenbeschermers) verzameld en opgestuurd naar Tanzania.

Ze hebben met kinderen gehockeyd, clinics op 12 scholen gegevens, 2 extra trainersreizen opgezet en 27 trainers opgeleid en veel trainiers hockeymaterialen naar Tanzania gebracht.

De ontwikkeling van hockeysters en hockeyers in Tanzania stopt niet, maar blijft doorgaan. Dit wordt gesteund door de opgerichte Stichting TwendeHockey. Samen met Twende worden komend jaar 2 nieuwe hockeylocaties opgezet in Arusha en Lindi. Onze steun en donatie vanuit Jambo heeft dat mogelijk gemaakt.