Er lijkt dit seizoen geen maat te staan op de dadendrang van het eerste herenteam van Lokomotief. Het basketbalteam van coach Pieter Mourik bleef zondag ook in de derde competitieronde zonder puntverlies.

Titelkandidaat Lokomotief Rijswijk won in Leiden tegen het tweede team van het gelijknamige team met 63-76. Tot de rust konden de Leidenaren nog gelijke tred houden met de Rijswijkers getuige de 29-31 stand met rust. In de tweede helft lieten de Rijswijkers zien niet voor niets tot een titelkandidaat te worden gerekend.

Overdevest
Invaller Jeroen Overdevest was present binnen de lijnen omdat Martijn van Noordenne en Laurens Yperlaan afwezig waren. Coach Pieter Mourik: ,,Mooie overwinning. Vooral de tweede helft waren we een stuk sterker. Jeroen Overdevest speelde erg goed en was medeverantwoordelijk voor de grote marge in ons voordeel. En dan te bedenken dat hij gestopt is vanwege een stage in Eindhoven. Hij traint nog wel één keer met ons mee.” De Rijswijkers staan met 9 punten uit 3 duels aan kop van de promotiedivisie.

Foto: Haagsetopsport.nl/Olaf Otten