Na groot succes vorig theaterseizoen, gaat Marcel de Groot opnieuw het theater in met #HELD. Na 15 jaar een eigen programma met gloednieuw repertoire en hier en daar een oude bekende. In de jaren ’90 bracht hij platen uit als Manen kweken, met de hit Mag ik naar je kijken, en het veelgeprezen De Liefde, De Wals en De Kater. De laatste jaren zagen we Marcel vooral in dienst van anderen, in het theater met Maarten van Roozendaal en met zijn vader Boudewijn. Maar nu is het tijd om zijn eigen held te zijn en zijn eigen verhaal te vertellen. Een comeback om U tegen te zeggen.

“Het is prachtig om anderen te laten groeien door jouw bijdrage. Jezelf ondergeschikt te maken aan een doel dat groter is dan jezelf. De held van de held zijn.” – Marcel de Groot

Publieksreacties:

“Man, wat was ik onder de indruk!”
“…dat je wilt dat het altijd zo blijft.”

“Het was verschrikkelijk prachtig.”
“Vertrouw me nou maar. Ga naar die held volgend jaar.”

Marcel de Groot in gesprek met de redactie van het Rijswijks Dagblad over zijn komende optreden op donderdag 7 december a.s. in de kleine zaal van de Rijswijkse Schouwburg., aanvang: 20.15 uur

Na 15 jaar je eigen programma en daar was je ook aan toe? “Zeker! Na 15 jaar begon het toch weer behoorlijk te kriebelen.
“Eerder al, als ik heel eerlijk ben. Al die tijd zag ik die gasten die ik begeleidde bezig en steeds meer begon ik zin te krijgen om de draad zelf weer op te pakken. Ik moest alleen nog even een repertoirtje bij elkaar schrijven. En op het juiste moment was Inge Bos daar om mij het laatste zetje te geven.”

Op welke manier steunt je vader je, met heel zijn ervaring?
“Hij steunt me door trots op me te zijn. O, en hij heeft, na het zien van de voorstelling een bijzonder aardig stukje geschreven op zijn site.”

Wat gaan we voor een programma zien van je? Maak ons enthousiast…
“#HELD is het verhaal van een prille vijftiger, op zoek naar een laatste flard van zijn jeugd, iets van vrijheid wellicht. Hij besluit op een goede dag in zijn auto te stappen en de zon achterna te rijden, de poëzie heeft hem goddank nog niet verlaten.”

Redactie: René Marquard

#HELD is ontroerend, hartverwarmend en geestig en bovendien smullen voor de liefhebber van gitaarmuziek, mede door de geniale bijdragen van snarenmeester Cor Mutsers.

Kaarten te bestellen via www.rijswijkseschouwburg.nl of bij de kassa aan de Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk