Op zaterdag 3 en zondag 4 december vindt bij La Playa in Rijswijk een internationaal padeltoernooi plaats georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Padel Bond (NPB) en Federación Internacional de Pádel (FIP). Officiële naam is Yoorna / PadelShop.com OPEN. Voor het eerst zal in Nederland een toernooi plaatsvinden in de categorie FIP250 voor mannen en FIP 100 voor vrouwen.

Meer dan 100 sporters uit 11 verschillende landen zullen strijden om de eer, geld (totale prijzengeld meer dan € 3500) en punten voor de wereldranglijst. Naast de beste spelers uit Nederland, België & Duitsland zullen ook spelers van de professionele tour de World Padel Tour (WPT) hun opwachting maken.

Er zullen clinics gehouden worden voor beginners, en er zijn 2 velden 360ball aanwezig (uniek in Nederland), een padel outlet centrum. U kunt informatie over padel verkrijgen via de NPB. Entree is gratis.

Padel is de snelst groeiende sport in de wereld en ook in Nederland aan een grote opmars bezig. Sinds het EK van vorig jaar is de sport doorgegroeid naar bijna 50 locaties. (2 jaar geleden waren dat nog maar 8). 360ball is een geheel nieuwe sport die in Zuid-Afrika is ontstaan. Het is de jongste sport in de wereld.