Het was de beurt aan de Kiwa om het ‘estafette stokje duurzaamheid’ door te geven aan een volgend bedrijf in Rijswijk.

Verrassend omdat de Kiwa niet alleen zelf als organisatie actief is op het gebied van duurzaamheid maar ook omdat Kiwa bedrijven certificeert op het gebied van duurzaamheid. Bouke Meekma, BBR-vice voorzitter en gastheer als COO van Kiwa, vertelde bij de opening van de bijeenkomst dat Kiwa een multinational is met 4.500 medewerkers wereldwijd. Graag wilde hij onder toeziend oog van wethouder Marloes Borsboom in een drietal presentaties laten zien wat duurzaamheid inhoud bij Kiwa.

Rense Kuil, coördinator MVO-producten bij Kiwa, stelde dat we met elkaar in estafettetempo op weg moeten naar een duurzame samenleving. “Kiwa klanten stellen veel vragen over hoe zij duurzaam ondernemen het beste kunnen organiseren. Kiwa biedt daarvoor niet alleen de MVO Prestatieladder die MVO-inspanningen meetbaar en vergelijkbaar maakt, maar ook de CO2 Prestatieladder, de Prestatieladder Socialer Ondernemen en andere regelingen, zoals het zelf ontwikkelde Castor Gaea, de ‘groene bever’ voor producten en diensten die passen in een circulaire economie. Kiwa draagt verder bij met producten en diensten die anderen helpen de kwaliteit en veiligheid van hun producten en diensten te vergroten, heldere informatie te bieden en de milieu-impact te verkleinen.”

bijeenkomst-bbr-kiwa-duurzaam-okt-2016-5

mvo ondernemen
Richard Meijburg, divisiedirecteur en internationaal CSR-manager (Corporate Social Responsibility) bij Kiwa, liet vervolgens zien dat en hoe maatschappelijk verantwoord ondernemen de organisatie in de genen zit. “Een flink deel van de bedrijven die vandaag Kiwa vormen, zijn opgericht door de overheid met als doel kwaliteit en veiligheid in een bepaalde markt te verbeteren en transparantie te creëren. Dat uitgangspunt leeft nog altijd voort.” En Kiwa als eerste bedrijf in de Nederlandse markt van Testen, Inspectie en Certificering (TIC) beschikt over een MVO Prestatieladder-certificaat. “Het is voor Kiwa de bevestiging dat we met ons MVO-beleid op de goede weg zijn. Het is vooral gericht op het enthousiasmeren van collega’s, want zij zijn de bepalende factor.”