De heren van Inter Rijswijk mochten na de overwinning in de openingswedstrijd tegen Alterno zaterdag voor het eerst dit seizoen voor eigen publiek aantreden. Tegenstander Nesselande speelt dit jaar weer eredivisie na een afwezigheid van enkele jaren. Na de wedstrijd, die met 3-0 werd gewonnen door Rijswijk, ging het vooral over de 500 toeschouwers die op de eerste thuiswedstrijd waren afgekomen.

Een eerste thuiswedstijd is ook altijd weer even wennen voor alle vrijwilligers die nodig zijn rondom ene eredivisiewedstrijd. Op wat kleine puntjes na verliep de avond prima. De ballenkinderen zorgde ervoor dat de serveerder meteen een bal had, de scores werden bijgehouden door de scouts zodat iedereen ook online het puntenverloop kon volgen en de DJ zorgde voor een lekker deuntje tussen de wedstrijden door. Middenman Sander Groos over de eerste set: ”De sfeer zat er goed in en gelukkig begonnen we ook prima. We moesten het met name van onze service hebben. Alexander (Brouwer red.) en Jorn (Lorsheijd) waren hun services er lekker in aan het bonken en dat maakte vooral het verschil.”

Setpoint
Inter speelde geen sterke wedstrijd. De afstemming tussen spelverdeler Yannick van Harskamp en zijn aanvallers was er niet helemaal en Nesselande maakte iets minder fouten. Groos: “We speelden goed genoeg om continu een aantal punten voor te staan, maar aan het eind van de set slopen er toch wat meer slordigheden in. Op setpoint komen we nog heel goed weg met een netfout van Nesselande.” Eindstand; 3-0 (25-13, 25-23, 25-22).

Feest
Nesselande probeerde met man en macht om nog wat te forceren, maar Inter speelde het professioneel uit. Groos: “We kunnen blij zijn met de overwinning. Als je zoveel publiek trekt, wil je ze natuurlijk vasthouden. Er komen nog wat mooie wedstrijden aan dit seizoen en met zoveel toeschouwers heb je natuurlijk wel een voordeel.”

Lycurgus
Na de wedstrijd was er nog een spetterend openingsfeest waardoor het nog tot na middernacht druk en gezellig was in de Marimbahal. Aanstaande zaterdag is de eerste serieuze test van het seizoen als de heren van Inter Rijswijk naar Groningen afreizen voor een wedstrijd tegen regerend landskampioen Lycurgus.

Bron: www.haagsetopsport.nl