Coach Willy Steenbakkers heeft de selectie van het eerste volleybalteam van Inter Rijswijk voor het komend seizoen zo goed als rond. Het vertrek van Alexander Brouwer, Ward Boehlee, Yannick van Harskamp, Michiel Voost en Johan Verhees is opgevangen met een combinatie van jeugdig talent en oude bekenden.

Nadat Brouwer (focus op beach), Boehlee en Van Harskamp (gestopt), Verhees (naar US Amsterdam) en Voost (vv Utrecht) te kennen hadden gegeven dit seizoen niet meer voor het eredivisieteam van Inter Rijswijk in actie te komen, moest de Rijswijkse volleybalclub op zoek naar vers bloed. In hun zoektocht kwam coach Steenbakkers onder meer terecht bij twee oude bekenden; Jorg de Waard en Steven van de Velde. Beiden speelden jaren voor het Voorburgse vv Haaglanden, maar De Waard kwam ook al een jaar uit voor Inter. De laatste twee jaar speelde de 23-jarige middenaanvaller voor SSS uit Barneveld. Daarnaast komt Steven van de Velde de selectie versterken. De diagonaal aanvaller was de afgelopen zomer zowel nationaal als internationaal actief als
beachvolleyballer.

Inter Rijswijk was na het vertrek van Yannick van Harskamp ook op zoek naar een tweede spelverdeler achter Daan Haanappel en kwam daarbij uit bij Guido Spooren. De 22-jarige spelverdeler komt van het eerste team van Coolen Alterno. Ten slotte zal de 16-jarige Heren 2 speler Nick Martherus ervaring gaan opdoen op het hoogste niveau als tweede libero. Martherus komt uit de eigen jeugdopleiding van Inter Rijswijk en maakt inmiddels ook deel uit van de selectie van pre-jeugd Oranje.

Met alle wisselingen komt de huidige selectie uit op 12 spelers. De technische staf is nu nog op zoek naar twee spelers om de selectie helemaal op orde te hebben voor een nieuw seizoen in de Eredivisie.