De volleyballers van Inter Rijswijk hebben zaterdag niet kunnen stunten tegen Dynamo Draisma. De nummer drie van de Eredivisie was in de Rijswijkse Marimbahal met 0-3 te sterk voor de thuisploeg die in het eerste bedrijf dichtbij setwinst was.

Dynamo was zaterdag een maatje te groot al had Inter de eerste set voor het grijpen. De Rijswijkers stonden 22-19 voor, maar zagen de gasten toch langszij komen. In de spannende slotfase pakte Dynamo op het tweede setpoint met 24-26 de eerste set.

Daarmee was het verzet van Inter gebroken. De Apeldoornse ploeg liep in het begin van de tweede set eenvoudig uit en pakte de set ook met 13-25. In het derde bedrijf leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Dynamo kwam 6-14 voor en niemand in de Marimbahal die nog iets gaf voor de kansen van Inter. Het was prijzenswaardig dat de thuisploeg beef vechten voor ieder punt en dat het terugkwam tot 16-19. Verder liet de topploeg uit Apeldoorn met voormalig Inter libero Dustin Bontrop het niet komen. Op 19-24 kreeg Dynamo het eerste matchpoint en deze werd direct met een killblock benut.

Met 0-3 verliezen van een topploeg als Dynamo is geen schande. Om de play-offs te bereiken moeten de mannen van coach Willy Steenbakkers zevende worden. Inter staat nu achtste al heeft het evenveel punten als de nummer zeven Coniche Topvolleybal Zwolle. De Rijswijkers moeten het in het restant van de competitie vooral hebben van de drie slotwedstrijden van de competitie als het stuit op Talent Team, Zaanstad en Taurus. Volgende week wacht nog het moeilijke uitduel bij Orion en daarna maar hopen dat de concurrentie voor plek zeven nog binnen schootsafstand is.

Foto: Haagsetopsport.nl/Sebastiaan Nederhoed