Inter Rijswijk behoudt koppositie in Topdivisie

30 September 2018, 12:22 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De volleybalmannen van Inter Rijswijk degradeerden vorig seizoen op schlemielige wijze uit de Eredivisie. Zaak dus om snel terug te keren naar het hoogste niveau en daarvoor ligt de formatie van Willy Steenbakkers na twee wedstrijden in de Topdivisie op koers.  Zaterdag boekte de ploeg een 3-1 zege op Kenders Bouw DIO/Bedum en voert de ranglijst nu aan met het maximale aantal van zes punten.

Na de eenvoudige 0-3 overwinning van vorige week bij VCV won Inter Rijswijk zaterdag in de Marimbahal met 3-1 van Kenders Bouw DIO/Bedum. Makkelijk had de thuisploeg het niet met de gasten uit Bedum. Na de 25-22 winst van de eerste set, moesten de gastheren de tweede met dezelfde cijfers aan DIO laten. De derde set werd een thriller die de Rijswijkse mannen uiteindelijk met 26-24 wonnen. Dat knakte de tegenstander, waardoor de vierde set een eenvoudige prooi was voor Inter; 25-13.

Vrouwen
De vrouwen van Inter staan in de Eerste klasse B na twee wedstrijden nog zonder punten onderaan. Zaterdag verloren de Rijswijkse dames in de Marimbahal kansloos met 0-4 van het ijzersterke VC Olympia; 17-25, 19-25, 20-25 en 23-25.