Nadat basisschool De Piramide op 21 maart al de wisselbeker van de Rijswijkse Basisschool Kampioenschappen Tennis had gewonnen, werd er op 4 april gespeeld om de individuele titels. Bij Tennisvereniging Te Werve streden de nummers 1 en 2 van de poules van 21 maart in vier categorieën om de winst. De terechte en blije winnaars werden: Ingmar, Casper, Jaidy en Megan. Zij mogen zich een jaar lang kampioen van Rijswijk noemen.

De elfde editie van de Rijswijkse Basisschool Kampioenschappen Tennis werd dit jaar weer georganiseerd door TV Te Werve, Tennisschool Leo Mentink en de gemeente Rijswijk. Op woensdag 21 maart werd de opening gedaan door wethouder René van Hemert. Met meer dan 100 inschrijvingen was het een mooi evenement met veel bewegen, gezonde snacks en drankjes. Er werd gestreden om de school wisselbokaal, welke werd gewonnen door De Piramide gevolgd op de tweede plaats door de Wethouder Brederodeschool.

De nummers 1 en 2 van elke poule mochten op 4 april door naar het individuele kampioenschap van Rijswijk. Op deze woensdag was er bijzonder veel strijd te zien. Ook opvallend was het feit dat ook kinderen zonder (veel) tenniservaring goed uit de voeten konden op het veld.

Winnaars

Kinderen t/m 8 jaar
1.Ingmar Guns
2.Lianne van der Haar

Beginners t/m 12 jaar
1.Casper van Til
2. Samuel van Genderen

Kinderen met enige ervaring (op ¾ veld)
1.Jaidy van Mourik
2.Dursun Broeders

Kinderen met enige ervaring (hele baan, lichtere bal)
1.Megan Caffin
2.Chip Kramer

Foto: Harry Derks