Woensdag 26 oktober 2016 van 14:00 tot 16:00 uur was er al weer de 3de infomiddag aan de kazerne van Rijswijk. Het thema van deze middag was koolmonoxide.

Tijdens de infomiddag is er een filmpje vertoond over wat je zelf kunt doen om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Het springkussen was ook deze middag weer aanwezig en werd druk bezocht door de kinderen terwijl de ouders informatie konden inwinnen bij de aanwezige brandweermannen. In het Brandveilig Leven-huisje konden de bezoekers zien hoe je een vlam in de pan moet doven en waar je verder rekening mee moet houden als dit je overkomt.

brandweer-rijswijk-2

Onze niet repressieve vrijwilliger, Ed heeft weer een aantal verzoeken binnen gekregen om bij particulieren een gratis en vrijblijvende brandveiligheidscheck te komen uyitvoeren. De opgestelde Brandweerwagen trok ook veel bekijks. Het was een geslaagde middag.Wat is koolmonoxide?

Koolmonoxide, aangeduid met CO en wordt ook wel eens koolstofmonoxide genoemd. Het is een kleurloos, smaakloos, reukloos en giftig gas. Let op: het gaat hier om CO (koolmonoxide) en niet om CO2 (kooldioxide of koolstofdioxide). CO wordt uitgestoten als onderdeel van een warme gasmix en daardoor heeft het de neiging op te stijgen tot het afkoelt. Dit in tegenstelling tot CO2, dat zwaarder is dan lucht en wat meer naar beneden zakt.

Lees hier meer over op: http://www.brandweer.nl/brandvei…/veilig_wonen/koolmonoxide/