Een straatlantaarn die het niet doet? Kan gebeuren. Maar hoe snel kan de gemeente het probleem verhelpen? Op die vraag heeft Rijswijk de afgelopen tijd een nieuw antwoord ontwikkeld. Centraal daarin staat een verhuizing van de voedingspunten van de openbare verlichting. Daarmee krijgt de gemeente veel meer grip op de tijd, de kosten én – last but not least – de veiligheid van de openbare verlichting.

Sinds december van het vorig jaar worden die voedingspunten geleidelijk overgebracht van de laagspanningsstations van Stedin naar eigen OV-schakelkasten. Momenteel is een kwart van de ombouw van de deelkasten gerealiseerd. In totaal moeten 110 deelkasten worden vervangen. Om alle deelkasten te vervangen moet worden gehouden dat de werkzaamheden tot in het 2e kwartaal van 2017 door zullen gaan en dat we tot die tijd meer storingen kunnen verwachten.

Eigen OV-schakelkast
De snelheid waarmee reparaties kunnen plaatsvinden, gaat omhoog van soms wel twee weken naar niet meer dan twee à drie dagen. Onaangename of onveilige situaties door ontbrekende straatverlichting duren dus veel korter – onze onderhoudsaannemer kan immers direct in onze eigen OV-schakelkast.

1400 meldingen
Jaarlijks ontvangt de gemeente zo’n 1.400 meldingen over storingen in de OV. Wethouder Ronald van der Meij staat dan ook vierkant achter deze kwaliteits- en toekomstinvestering: “We gaan ervan uit dat de overgang naar het OV-in-eigen-schakelkasten aan het eind van het tweede kwartaal 2017 is afgerond. De verwachting is ook dat het aantal storingen dan duidelijk gedaald zal zijn. Een mooie opsteker voor Rijswijk!”

Bron: Rijswijk.nl