Op woensdag 22 november staat I’m a Soulman in de Rijswijkse Schouwburg. I’m a Soulman is een authentieke en opzwepende soulshow gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX.

Met een heerlijk swingend avondje soul herdenken we op 22 november a.s. soullegende Otis Redding die 50 jaar geleden (10 december 1967) op 26-jarige leeftijd omkwam bij een vliegtuigcrash. De Amerikaanse soulzanger werd bekend met hits als My Girl en (Sittin’ On) The Dock Of The Bay en I’ve Got Dreams To Remember. Pas na zijn dood groeide Otis Redding uit tot de ware soullegende die hij nu nog steeds is. In I’m a Soulman laten Steffen Morrison (bekend van TVOH) en Manoushka Zeegelaar Breeveld (o.a. We Hadden Liefde, We Hadden Wapens | Urban Myth) laten onder begeleiding van de beste R&B band van Nederland de Soul van de Sixties herleven met zijn hits en nog veel meer.

Het is 1958 en Amerika wordt geteisterd door rassenrellen als juist op dat moment een blanke broer en zus besluiten om een platenlabel te beginnen dat zich richt op zwarte artiesten. Binnen de kortste keren groeit STAX uit tot een familie van gelijkgestemden waar artiesten als Otis Redding, Sam & Dave en Booker T. & the M.G.’s wereldwijde furore maken.

Kaarten voor deze geweldige show zijn te boeken op: de website van de Rijswijkse Schouwburg

De Generaal Spoorlaan heeft onderhoud nodig tussen de Huis te Landelaan en de Burgemeester Elsenlaan. Dit groot onderhoud kan leiden tot overlast voor de bezoekers. In voorkomende gevallen zullen de werkzaamheden leiden tot het (tijdelijk) opheffen van parkeerplaatsen. Zo mag er inmiddels niet meer geparkeerd worden op het parkeerterrein van het oude stadhuis. De Rijswijkse Schouwburg adviseert daarom de bezoekers om ruimschoots voor aanvang van een voorstelling aanwezig te zijn indien zij met de auto komen. Nog beter is het natuurlijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer.