Hoornwijck Groep kent misschien wel de grootste diversiteit aan cliënten in de regio Haaglanden. Het Rijswijkse administratiekantoor is van alle markten thuis. “En is dat niet het geval, dan lezen en leven wij ons in. Dat kan bij sommige wel eens tot diep in de nacht zijn.” Leo van den Nouweland, een van de partners van Hoornwijck Groep, heeft het over het contact met de Boss Business Group dat zich bezighoudt onder andere met het management van de beste dj’s uit de regio.

Het contact bij Boss Business Group is er met Wiraj Ramparichan, oprichter en directeur van het ambitieuze bedrijf dat haar vestiging kent aan de Laan van Haamstede op bedrijventerrein Ypenburg. Zo van de buitenkant een doorsnee bedrijf. Kom je binnen, zie je studio’s en jonge bedrijvige mensen. “Boss bestaat nu zeven jaar,” opent Ramparichan het gesprek. “maar ook daarvoor was ik al bezig met het organiseren van events in Rijswijk met Sport en Evenementen Haaglanden. Het is allemaal begonnen met vergaderingen in de kleedkamers van het IMC. Terwijl ik zelf op het Rijswijks Lyceum zat. Via Wijkcentrum Stervoorde en de Jan Tooroplaan met Sport en Evenementen, ben ik aan de Laan van Waalhaven met Boss begonnen. In het begin was het een mooie tijd met illegaal posters plakken van onze events.” De groei van toen tot nu is immens geweest. Zes fulltimers ondersteunen verschillende acts waaronder die van Rijswijkers Ibranovski en Badd Dimes. “Ik help hen met hun carrière. Ik probeer strategieën te bedenken en marketingplannen op te zetten. Zij hebben veel talent en hebben al grote delen van de wereld gezien. Net als ik. Zeker toen wij acts begeleidden die ons over de hele wereld hebben gebracht.”

Een andere wereld. Een ander ritme

Ramparichan kent de grote namen zoals DJ Tiësto, Armin van Buuren en Hardwell persoonlijk en weet waarschijnlijk als geen ander hoe het is om dj’s verder te helpen. “Ibranovski en Badd Dimes zijn zowel producer als dj. Ze hebben veel mogelijkheden. Wij kennen de markt. Desondanks is het niet gemakkelijk om hits te scoren. Tegenwoordig moet je als DJ ook muziek kunnen maken, eigen muziek. Zoals Martin Garrix, David Guetta en Calvin Harris. Dat zijn de groten van de wereld. De Nederlandse dj’s hebben een grote achterban, maar echt groot ben je als je ook in Amerika bekend bent met honderden miljoenen views op YouTube en downloads op Spotify. Het is een mooie wereld met veel reizen naar prachtige bestemmingen. Ik ga straks met Adi naar Australië. Daar is hij voor twee weken geboekt.“

Vlnr: Wiraj Ramparichan, Ibranovski en Badd Dimes en Leo van den Nouweland

Het is een wereld die Leo van den Nouweland van de Hoornwijck Groep niet kent. Tot voor kort. “In de basis verschilt het niet heel erg van andere bedrijven. Inkomende en uitgaande facturen. Alleen het contact loopt soms anders. Zij hebben een ander ritme. Krijg regelmatig ’s nachts appjes met vragen binnen. Die beantwoord ik overigens pas weer de volgende ochtend. En het is zeker anders als je een keer meegaat naar een event. Meestal duik ik rond 12 uur mijn bed in, maar dan beginnen zij pas met hun optreden. Een andere wereld. Een ander ritme.”

We krijgen ook tussentijds inzage in de cijfers van ons bedrijf. Dat lijkt logisch, maar ik had het nog niet meegemaakt

Ramparichan kende Ronald Bakker, nu ook één van de partners van Hoornwijck Groep, als boekhouder uit de tijd dat hij nog bij Sport en Evenementen werkte. “Toen ik voor mezelf begon ben ik in zee gegaan met verschillende boekhouders. De een was te duur, de ander niet capabel genoeg. Wij gingen steeds meer groeien en ik wilde gewoon een goede boekhouder. Toen zijn we via Ronald uitgekomen bij Hoornwijck Groep. Een geweldig stel mensen dat het vak verstaat en zich verdiepen in alles wat zij niet weten. En goudeerlijk. Ik maak me al heel lang geen zorgen meer over de cijfers. We krijgen ook tussentijds inzage in de cijfers van ons bedrijf. Dat lijkt logisch, maar ik had het nog niet meegemaakt.”