Hip Hop+ brengt senioren in balans. Dansen op Hip Hop muziek is helemaal van deze tijd, ook voor senioren uit Rijswijk. Zij kunnen deelnemen aan een cursus Hip Hop+ bij Wijkcentrum Stervoorde. Vernieuwend en origineel.

Op het Strandwalfestival hebben de dames van de Granny HipHop Crew uit Den Haag opgetreden om de bewoners uit Rijswijk te laten zien hoe leuk hiphoppen is.

Dinsdag 26 september geeft SportiefPlus nog een gratis proefles van 10:00 – 11:00 in Stervoorde. Dinsdag 3 oktober gaat de eerste les van de reeks van 12 van start

Granny HipHop Crew
Een beweegcoach van Sportief Plus combineert stabiliteitsoefeningen met moderne Hip Hop moves. Hip Hop+ heeft een positief effect op de spierkracht, flexibiliteit en het zelfvertrouwen van senioren. Sportief Plus introduceerde Hip Hop voor ouderen twee jaar geleden met succes. Sindsdien vormen 15 enthousiaste deelnemers de Granny HipHop Crew. Zij wisselen wekelijkse Hip Hop lessen af met verschillende optredens in het land.

Valpreventie
De opgedane ervaring met Hip Hop lessen combineert Sportief Plus met hun expertise in valpreventie. De erkende interventie In Balans, die gericht is op het voorkomen van valongevallen, ligt aan de basis van Hip Hop+. De beweegoefeningen op Hip Hop muziek verbeteren de mobiliteit en de zelfredzaamheid van senioren. Een cursus Hip Hop+ duurt 12 weken en kost 50 euro. Bewoners met een ooievaarspas krijgen 50% korting.

Extra info:
13 lessen inclusief de gratis proefles. HipHop+ is een gesubsidieerd project door Fonds NutsOhra. SportiefPlus heeft HipHop+ zelf ontwikkeld. De oefeningen en dansmoves van HipHop+ kunnen zowel staand als zittend vanuit de stoel. Ook herkenbare muziek zoals Michael Jackson wordt gebruikt tijdens de lessen. Onze beweegcoach tevens dansdocent geeft de lessen.

Heeft u interesse? Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u terecht bij Esli Westmaas per e-mail: [email protected] of telefoon: 015-2411155.