Na de verontrustende cijfers die onlangs bekend werden over de winkelleegstand in Rijswijk vroegen wij ons af ook winkelcentrum Oud Rijswijk te maken heeft met een grote leegstand. Onze stad staat zelfs in de top 5 van steden met een hoog percentage aan leegstand. Rond de één op de vijf winkels staat leeg.

Het winkelcentrum Oud Rijswijk geeft een ander beeld. De leegstand hier is rond de 6 a 7 procent, terwijl het over het aantal vierkante meters gaat om slechts rond de 2 a 3 procent.

Op dit moment vestigen veel nieuwe winkels in Oud Rijswijk: Ekoplaza, @hair, Oosterom en Verhagen (nieuwe vestiging), The White Horse, Pub, De Pannenkoekenclub, Senorita fashion en [email protected] (Smaak van het Zuiden).

Er zijn ook verschillende verbouwingen en renovaties aan de gang. Denk daarbij aan de Hoek Emmalaan /Willemstraat winkelruimte met appartementen, en in de Willemstraat 15 interne verbouwing t.b.v. betere verhuurbaarheid.

Gemiddeld zijn er 80 a 90000 unieke bezoekers per week in Oud Rijswijk.

Winkelcentrum Oud Rijswijk is een uniek winkelgebied waar het zelfstandig ondernemerschap nog veelvuldig aanwezig is. Ook zijn de grotere landelijke ketens vertegenwoordigd waardoor een compleet aanbod op zowel de dagelijkse boodschappen maar ook bijvoorbeeld mode vertegenwoordigd is. Iedere ondernemer neemt tijd en heeft persoonlijke aandacht voor zijn klanten.
Naast het winkelaanbod is er ook een groot aanbod op het gebied van horeca. Zowel voor een kopje koffie als voor lunch en diner kan je bij de vele restaurants terecht. Veel restaurants zijn onderscheiden voor hun bijzondere keuken en hoge kwaliteit.

Met een tramhalte op de Haagweg is het winkelcentrum goed bereikbaar met Openbaar Vervoer. Tevens zijn er in en om winkelcentrum Oud Rijswijk overdag veel gratis parkeerplaatsen. Alleen op de parkeerplaatsen in de Herenstraat, Willemstraat en op Mallegat is van 9.00 tot 21.00 uur betaald parkeren van toepassing.