René Marquard heeft met Hans Boutens, voorzitter van de voetbalclub Celeritas gesproken. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de Haagse vereniging gebruik maken van het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk

Hoe ben je in contact gekomen met de Gemeente Rijswijk?
hans Boutens:”Wij zijn met de gemeente Rijswijk in contact gekomen via een Celeritas lid die contact had met Ton Henskens en toen hebben wij contact gezocht met de gemeente Rijswijk. Nadat bekend was geworden dat de opstallen in het bezit waren gekomen van Hans Lammertink en Harry Ballemaker is alles in een stroomversnelling gegaan. Er is vervolgens contact gezocht met Wethouder Rene van Hemert.”

Is het financieel allemaal haalbaar voor jullie?
“Celeritas is een financieel gezonde vereniging.”

Dit is de uitgelezen kans om weer te starten met een jeugdafdeling.
“Wij hebben een Businessplan 2018-2019 waarin alle activiteiten die we willen ontplooien beschreven worden zo ook zeker de Jeugdafdeling.”

Verwacht jij dat er meer vrijwilligers nodig zullen zijn?
“Vrijwilligers hebben we nooit genoeg en zeker omdat wij een groei verwachten. “

Komt er nog een vereniging bij op het sportpark of speelt dat (nog) niet?
“Er vindt overleg plaats met de gemeente Rijswijk, het Stichtingsbestuur en een aantal verenigingen om uiteindelijk te komen tot een multifunctioneel gebruik van het sportpark. “

Je bent ongetwijfeld op het complex geweest. Hoe staat het ervoor? Moet er veel aan gebeuren?
“Er is wel sprake van achterstallig onderhoud met betrekking tot de kantine en kleedkamers. Er wordt ook gekeken naar overige dingen die voor verbetering in aanmerking komen op het complex. Dus er zijn nog veel werkzaamheden te verrichten.”

De club is 110 jaar oud, maar dit is toch een droomscenario?
“De club is 110 jaar oud, dromen zijn meestal bedrog maar deze droom komt uit om op een zodanig schitterend complex als Sportpark Prinses Irene te mogen spelen.”