‘Snelwegbaby’ Eliz heeft een speciaal cadeau gekregen. Rijkswaterstaat gaf de baby haar eigen hectometerpaal, met een persoonlijke boodschap van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur). De vierde dochter van het Haagse paar Abora en Soner Inal werd vorig weekeinde geboren langs hectometerpaal 18,2 van de A13 richting Rotterdam.

De baby had vorige week zaterdag zoveel haast om geboren te worden, dat ze niet kon wachten tot het ziekenhuis. Ze kwam ter wereld in de auto op weg ernaartoe. De politie kreeg een paniekerig telefoontje van de vader, dat hij en zijn bevallende vrouw Abora (zat in haar jeugd op het Rijswijkse Atlas College) hulp nodig hadden op de A13 tussen Delft en Rotterdam. Toen de agenten arriveerden, bleek de baby al geboren en op schoot bij de moeder te liggen. “Een wolk van een dochter,” zei een woordvoerder van de Landelijke Eenheid toen. Moeder en kind waren in goede gezondheid, constateerde ook het uit voorzorg opgeroepen ambulancepersoneel, waarna de vader de navelstreng doorknipte.

Op de achterbank zaten de drie andere dochters van het stel. De bedoeling was dat zij naar hun oma in Rotterdam zouden gaan, waarna de bevalling zou plaatsvinden in het kraamhotel van het Erasmus MC. Maar zover kwam het dus niet.

Bron: Dagblad070

(foto: Rijkswaterstaat)