Op woensdagmiddag 17 mei kwamen maar liefst ruim 50 kinderen naar de softbalvelden van de Rijswijkse honk- en softbalvereniging Red Lions ter gelegenheid van de Nationale Welcome Friends dag 2017. Jongens en meisjes in de leeftijd van 4-11 jaar konden via clinics die werden gegeven door leden van de vereniging, kennis maken met deze mooie teamsport. En dat het geweldig weer was, zorgde natuurlijk voor nog meer spelplezier.

De jeugdleden van Red Lions hadden allemaal een vriendje of vriendinnetje meegenomen om deze middag kennis te laten maken met deze geweldige teamsport. Daarnaast konden ook andere, nieuwsgierige kinderen meedoen aan dit mooie jeugdsportevenement. De deelnemers kregen uiteraard eerst een goede warming-up voorgeschoteld waarna ze, verdeeld over zeven groepen, leerden gooien & vangen, fielden en slaan. Mede dankzij sponsoring van Plus Jongenotter stond er in de pauze een heleboel vers fruit klaar en uiteraard ruim voldoende te drinken.

Na de pauze speelden de groepjes kinderen onderling wedstrijdjes tegen elkaar. Ondanks de hitte ging het er soms zeer fanatiek aan toe. Na afloop kregen de kinderen ook nog een Plus goodiebag mee met uiteraard informatie over de club, een flesje water, een banaantje, een koekje en een leuk softbalaandenken. In ieder geval hadden de kinderen veel plezier deze middag en kijken wij met een voldaan gevoel terug op het evenement en de overweldigende belangstelling voor onze sport en onze club.

Heb je de Welcome Friends-dag gemist? Geen probleem. Je kunt altijd een keer komen kijken of meedoen bij een training. Op onze website vind je alle informatie. Alle deelnemers heel erg bedankt voor jullie komst! RHSV Red Lions is de enige honk- en softbalvereniging in Rijswijk. De vereniging is in 1981 opgericht en speelt sinds 1999 op een eigen veld in Sportpark Hoekpolder aan de Weidedreef in Rijswijk. De vereniging heeft een beeballteam, drie jeugdsoftbalteams en vier seniorensoftbalteams, zowel dames als heren. Zie www.redlions.nl voor meer info.

Foto: Red Lions