Het eerste Open Huis van het vernieuwende klusproject in Rijswijk, genaamd Metamorfose, was een groot succes. Meer dan 250 belangstellenden kwamen dinsdagavond een kijkje nemen.

Van mensen die met een vragenlijstje gewapend in de hand rondliepen tot aan stelletjes die zich voor het eerst oriënteerden op zelfbouw: het kluswoningenproject Metamorfose in het Havenkwartier van Rijswijk trok de nodige bezoekers.

De plek – vlak aan de toch wat industriële Plaspoelpolder – lijkt geen punt te zijn. Niet alleen is het uitzicht vanaf de hogere verdiepingen verbluffend, ook de verbinding met Den Haag is zo gemaakt. Er kwamen veel mensen uit Den Haag op het Open Huis af. “Mensen vinden het leuk om te wonen in een stuk Rijswijk dat helemaal hip aan het worden is”, zegt Marnix Norder, mede-initiatiefnemer van Steenvlinder, het projectbureau van Metamorfose. “Het gebied rond Metamorfose is erg in ontwikkeling, en deze mensen willen er als eerste bij zijn.”

De inschrijving voor Metamorfose is al geopend en je kunt je nog inschrijven. Na 1 oktober neemt Steenvlinder contact op met kandidaten op de lijst voor het nemen van een optie. Ook wordt er een tweede Open Huis georganiseerd, op zaterdag 30 september tussen 13:00 en 16:00 uur (Koopmansstraat 1, Rijswijk).

Meer info: www.metamorfoserijswijk.nl

Foto: © Yu Check Tsang