Wethouders Ronald van der Meij en René van Hemert, alsmede Gerard Bac, directeur van bouwbedrijf IBB Condor verrichten op dinsdag 31 oktober de officiële starthandeling voor de verbouwing van het voormalige belastingkantoor aan de Generaal Spoorlaan.

Het voormalige belastingkantoor gaat voortaan onder de naam De Generaal door het leven en biedt straks ruimte aan ongeveer 200 woningen, verdeeld in twee- en driekamerappartementen. Op de begane grond komen ook ruimten voor commerciële doeleinden. Duurzaamheid en een laag energieverbruik straks door de bewoners hebben veel aandacht gekregen in het ontwerp.

“De kwaliteit van het gebied rondom het winkelcentrum In de Bogaard verbetert hiermee aanzienlijk”, zegt Ronald van der Meij. “De Generaal loopt hiermee voorop. De Winston Churchilltower is het volgende project en ook voor andere voormalige kantoren aan de Prinses Beatrixlaan, zoals op de HBG-locatie, hebben we plannen om deze te transformeren tot woningen. Ook gaan we het Bogaardplein opnieuw inrichten.”

Wethouder Van Hemert: “We creëren op deze manier een aantrekkelijk en modern stadscentrum waar zeker ook de ondernemers van In de Bogaard, maar ook daarbuiten zullen profiteren.”
Naar verwachting wordt De Generaal in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd. Meer informatie: www.wonenindegeneraal.nl

Bron: Gemeente Rijswijk