De politie ontving een melding dat er in de omgeving van de Min. Lelylaan  twee personen met zaklampen door de brandgangen zouden lopen. ,,Daar er mogelijk sprake was van voorbereidingshandelingen voor het plegen van een inbraak, zijn wij direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan,” aldus een woordvoerder.
,,Ter plaatse aangekomen spraken wij meerdere omwonenden en zij wezen ons op een groepje jongeren die doelloos door de wijk en de brandgangen struinden. Het zou gaan om een laserpen, waarmee zij bij woningen naar binnen schenen. De jongeren zouden voor overlast zorgen en uitdagend gedrag vertonen naar voorbijgangers.

Bij het zien van de politie ging het bewuste groepje jongeren er rennend. Desondanks werden ze in opgepakt.   Allen hebben een proces verbaal aangezegd gekregen voor het veroorzaken van onnodige overlast en/ of hinder. Twee broers gedroegen zich dusdanig recalcitrant dat werd besloten om hen aan te houden en de zaak af te handelen aan het politiebureau. Zij zijn na verhoor en een goed gesprek overgedragen aan de ouders.