Op zaterdag 30 september komt GroenLinks Rijswijk in actie tegen zwerfvuil. Leden en sympathisanten gaan het gebied rondom fietsbrug de Oversteek vrij maken van rondslingerend afval.

Na twee keer eerder een opruimactie in de Landgoederenzone rondom de voetbalvelden van Sportpark Vredenburch te hebben georganiseerd, richt GroenLinks zich nu op een ander deel van Rijswijk: bij fietsbrug de Oversteek. Want op veel plekken in onze gemeente is er nog steeds veel zwerfafval te vinden. Naast een rommelige aanblik is het ook slecht voor dier en milieu. Veel plastic komt via de sloten uiteindelijk in zee terecht en dat bedreigt het leven in de oceanen. Vogels kunnen het voor voedsel of nestmateriaal aanzien. Herten, egels en zelfs poezen kunnen stikken als ze een stuk plastic hebben ingeslikt.

Voor de actie maken we gebruik van de schoonaanhanger die de gemeente Rijswijk gratis beschikbaar stelt. Een aanrader voor iedereen die zelf een schoonmaakactie wil opzetten. Liever alleen aan de slag? Dan kunt u bij de servicebalie van het stadhuis gratis een knijper en handring ophalen.

Helpt u Groen Links mee om het park om te ruimen? Ga dan op 30 september om 13.00 uur naar de Oversteek (kant Huis te Hoornkade).