GroenLinks Rijswijk presenteert de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Een lijst met 21 kandidaten voor een sociaal, groen en open Rijswijk. Met dit team gaat GroenLinks Rijswijk vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet. Als het aan de partij ligt, gaat GroenLinks ook na de verkiezingen weer verder als coalitiepartner. Lijsttrekker Marloes Borsboom-Turabaz: “We willen de huidige initiatieven doorontwikkelen en onze speerpunten uitwerken voor en samen met Rijswijk.”

Direct achter Borsboom-Turabaz, op plek twee, staat fractievoorzitter Marieke Alberts. Bevlogen zette zij zich de afgelopen vier jaar in voor een schoner en groener Rijswijk en is zeer gemotiveerd om daar mee door te gaan. Trots is ze in het bijzonder op haar rol in de afgelopen vier jaar om tot ondertekening van het convenant ‘bijvriendelijk handelen’ te komen. “Dat dit op 28 november zal plaatsvinden is alleen mogelijk doordat Rijswijk, mede dankzij een petitie van GroenLinks, nu geen gif meer gebruikt bij het bestrijden van onkruid”, vertelt Alberts. “Ondertekening van het convenant verplicht de gemeente om te kiezen voor ecologisch groenbeheer. Dat is een van de punten waar ik me de komende periode voor wil blijven inzetten.”

Huidig fractieassistent en kunsthistorica Hanneke van der Kooij completeert de top drie. Naast haar werkzaamheden voor GroenLinks staat ze voor de klas op een montessorischool. Met haar ervaring en interesses kan zij veel betekenen voor Rijswijk. Nieuwkomer Romke Jan de Vries bekleedt de vierde plek. Deze enthousiaste beleidsmedewerker van de provincie Zuid-Holland zet zich graag in voor een klimaatneutraal Rijswijk. Zijn achtergrond en kennis op gebied van duurzaamheid komen daarbij goed van pas. Nummer vijf op de lijst is bouwkundig adviseur Mark Wit, gevolgd door beleidsadviseur Nanette Kistemaker op zes. Op plaats zeven en acht staan psycholoog Joleen Weststeijn en sociaal geograaf Theo van den Bosch.

Afdelingsvoorzitter Bauke Hoogland is heel tevreden met de lijst: “Het is een divers team van nieuwe en ervaren leden, mannen en vrouwen. Deze diversiteit is op natuurlijke wijze tot stand gekomen, zonder dat we op kwaliteit hoeven in te boeten. Met deze lijst heb ik vertrouwen in succesvolle verkiezingen voor GroenLinks in Rijswijk, zodat we meer en meer het verschil kunnen maken met sociale en duurzame (burger)initiatieven!”