Het jaar 2016 gaat bij mountainbiker Daniëlle Sluijter in de boeken als een bijzonder succesvol jaar. Zij kijkt ook terug op de Rijswijkse Sportprijs uitreiking van het afgelopen jaar.   

“Dit jaar ben ik opnieuw kampioen van Zuid-Holland geworden op de mountainbike,”meldt Sluijter “Hier was ik heel erg blij mee. Daarnaast was ik erg tevreden met een behoorlijk aantal uitslagen tijdens de nationale wedstrijden waarbij ik bij de eerste vijf hoorde. Bijvoorbeeld in Oldenzaal, Havelte en Berlicum.

Publieksprijs
Daniélle Sluijter won in het begin van dit jaar de Publieksprijs bij de Rijswijkse Sportprijs. “Niet helemaal verwacht, iedereen die mee doet is natuurlijk niet zomaar genomineerd. Maar toen ik eerste stond in de tussentijdse peilingen werd het toch wel erg spannend.  De keeper van Haaglandia, Steven Verstraten, was vorig jaar tweede geworden. Dat is me goed bijgebleven omdat het heel close was qua aantal stemmen. Ik won met maar een paar stemmen verschil.  En eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom ik zo populair was. Wel had ik aan veel mensen gevraagd om te stemmen, zo ook heel Westland Wil Vooruit.”

Hoe belangrijk is het dat je genomineerd werd voor de sportprijs?
“Niet zozeer belangrijk, maar het is natuurlijk ontzettend goed voor je motivatie en het zorgt er ook voor dat jezelf én de sport in de picture komen. En als je dan wint is dat nog eens een extra oppepper.”

Laatste nieuws
“IK ben bezig ben met het veldrijden als voorbereiding op het komende mountainbike seizoen. Daarnaast heb ik een plekje gekregen in het Off-road team van Westland Wil Vooruit onder begeleiding van Jeffrey van den Berghen. Hier ben ik ontzettend blij mee. Ik krijg hierdoor veel meer ondersteuning tijdens, voor en na de wedstrijden.”

Tekst: René Marquard