Er waren zaterdag veel belangstellenden voor de Open Dag van het AZC Rijswijk aan de lange Kleiweg. Men kon meedoen aan rondleidingen of zelfstandig rondlopen om kennis te maken met de bewoners van het AZC. Deze waren zeer gastvrij en trakteerden de vele bezoekers op hapjes en drankjes uit het land van oorsprong. De wethouders Lugthart en Borsboom waren vanuit het College aanwezig

Hieronder reacties en (eigen) foto’s van bezoekers:
Lina Balah: “Vandaag op de open dag van het AZC in Rijswijk geweest . Wat een gezellig en vrolijk gebeuren was dat. Ook educatief want je kon er verschillende lesjes volgen en leren over andere culturen. Verschillende kraampjes werden bemand door de bewoners van het AZC die heerlijke hapjes hadden gemaakt en vertelden over hun land van afkomst. Ik heb vele lieve en gastvrije mensen ontmoet.”

Marloes Borsboom: “Samen met mijn man Ehsan Turabaz vandaag bij de open dag van het asielzoekerscentrum in Rijswijk.”

Don Bosco Rijswijk: “Onze kanjers van vrijwilligers hebben vandaag kinderen geschminkt op de open dag van het AZC in Rijswijk. Want kinderen zijn kinderen, en Don Bosco doet alles voor een lachend kindergezichtje.”

CDA Rijswijk: “Basisschool De Bazaar op het AZC Rijswijk van Librijn. Hebben ook nog andere school in Rijswijk. School telt 53 kids. Voertaal is Nederlands!

Groen Links Rijswijk: ontmoetingen met bewoners, vrijwilligers en medewerkers en vooral erg lekkere hapjes proeven uit verschillende landen.