Het was afgelopen zaterdag dubbel feest voor basketbalclub Lokomotief Rijswijk. Niet alleen de vrouwen maar ook de mannen werden in Zwolle kampioen van de promotiedivisie. Via onderstaande links naar Youtube kunt u van beide wedstrijden nog eens nagenieten.

De mannen van Loko wonnen de eindstrijd in Zwolle met 74-67 van Solar-Systemen Grasshoppers. “Een hele goede game van onze kant,” vond aanvoerder Lars Jansen. “Tactisch erg goed, volwassen en met de juiste intensiteit gespeeld. Iedereen heeft een bijdrage gehad en we hebben de juiste keuzes gemaakt op belangrijke momenten. Erg blij en erg trots op team en staff.”

Voor een samenvatting van dit finaleduel, klik hier:

Een paar uur voor de heren werden de vrouwen van Lokomotief ook al kampioen door het favoriete Jolly Jumpers met 73-58 te verslaan. De Rijswijkse vrouwen kenden geen sterke start van de wedstrijd maar wisten gaandeweg het finaleduel de schroom van zich af te gooien en pakten brutaalweg de leiding in de wedstrijd. Het massaal opgekomen Rijswijkse publiek ging er achter staan en dat gaf de meiden van coach Cobbe van der Vuurst net het laatste zetje dat ze nodig hadden. Deze wedstrijd is in zijn geheel hieronder terug te zien.