Kerstcolumn Journalist/ redacteur Bart Bakker. ,,Ieder jaar is het weer een bijzondere kerst, die eigenlijk nooit hetzelfde is. Dat geldt ook voor mij. Het wordt de eerste kerst zonder mijn vader (78) aan tafel die vorige week nog stervende was, maar zich inmiddels weer aardig heeft hersteld. We zullen hem uiteraard vanavond en morgen in ziekenhuis Antoniushove bezoeken.”

Genieten met kerst met je dierbaren is iets wat mij bezighoudt. Onder het genot van een drankje zal ik deze kerst met mijn vriendin, m’n moeder, dochter, neven en nichten terugblikken op het afgelopen jaar. Uiteraard lopen we vanavond ook even door de Herenstraat om van de duizenden lichtjes te genieten. Ik neem wel met een trots gevoel afscheid van dit jaar. Het Voorburgs -en Rijswijks Dagblad heeft mede dankzij Rene Dons en Jan Bakker van Digitaal Dagblad BV een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Iedere dag zien we het aantal lezers stijgen. Dat is mooi om te ervaren.

Ook de uitspraak vanmiddag van mijn vader. ,,Hee jongen, hoe zat dat nu met die nieuwe krant? Ik heb hem nog steeds niet in de bus gehad,” zei hij. ,,Ik probeerde hem uit te leggen dat we met een E-paper werken, omdat al bijna 2.000 lezers onze krant via de e-mail dagelijks om 19.00 uur ontvangen. Iedereen kan zich hiervoor opgeven door een mailtje naar onze redactie te sturen. Ik koester de dag dat mijn vader zijn mailbox iedere avond even opent om vervolgens direct op mijn artikelen commentator te leveren.

Kerst blijft in ieder geval een bijzonder moment. Met mijn neef Gijs, die een hoge functie heeft bij de IND, ga ik vanavond het asielvraagstuk oplossen. Er staan daarom 48 blikjes bier koud.

Ik wens iedereen, uiteraard namens alle medewerkers van ons team, fijne dagen toe.